marți, 24 septembrie 2013

Alegerea scaunului de birou

        Achizitia unui scaun de birou poate da batai de cap multor persoane. Chair daca pare un lucru foarte simplu, gasirea scaunului de birou potrivit nu este deloc ceva usor. Cand doriti achizitia unui astfel de scaun, trebuie sa tineti cont de mai multe caracterisitici cum ar fi:

1.       Inaltimea scanului. Aceasta trebuie sa va ofere o pozitie confortabila si in acelas timp corecta. Cand sunteti asezat pe scaun, trebuie sa atingeti cu intreaga suprafata a talpilor podeaua, iar genunchii trebuie sa formeze un unghi de 90 grade. Va recomand achizitia unui scaun cu piston hidraulic. Astfel de scaune permit reglarea pe inaltime a sezutului.
2.       Spatarul. In primul rand, acesta trebuie sa asigure o pozitie corecta coloanei vertebrale. In al doilea rand, este foarte bine daca gasiti scaune directoriale ale caror spatare sunt tapitate cu materiale ce asigura circulatia aerului.  Daca spatarul nu este dintr-un astfel de material, riscati ca pe timpul verii sa va incalziti foarte tare daca il utilizati mai mul timp. In al treilea rand, este foarte bine ca spatarul sa fie cat mai inalt. Astfel se asigura suport si pentru zona gatului si a capului.
3.       Bratele. Este foarte important ca un scaun de birou sa aiba brate. In momentul in care va sprijiniti membrele superioare de acestea, ele ofera o pozitie corecta umeriror. Deasemenea, le puteti folosii ca suport pentru maini cand scrieti la calculator timp indelungat.
4.       Tetiera. Daca sunteti o persoana mai inalta, existeta unei tetiere este ceva necesar. Scaunele ergonomice fara tetiera nu sunt destul de inalte pentru a oferi suport si pentru cap.
5.       Posibiliatea regarii unghiului de inclinare al spatarului. Majoritatea scaunelor de pe piata sunt echipate cu diverse mecanisme ce asigura aceasta functie. Este bine sa va asigurati ca scaunul pe care urmeaza sa il achizitionati are aceasta functie inclusa; va veti folosi de ea in zilele cand petreceti foarte multe ore la birou.
6.       Materialele din care este realizat scaunul. Alegeti scaune confectionate din materiale rezistente, de calitate. Preturile la aceste scaune nu sunt tocmai mici si nimanui nu cred ca ii place sa isi schimbe foarte des un astfel de obiect de mobilier.
7.       Tapiteria. Cautati materiale care lasa aerul sa circule, eliminand astfel posibilitatea aparitiei transpiratiei.

8.       Culoarea. Majoritatea scaunelor de birou sunt de culoarea neagra insa puteti gasi destul de usor si scaune ergonomice pe culori precum: maro, bej, crem, albastru, rosu etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu