vineri, 27 septembrie 2013

Aparitia scaunelor de birou


        Istoria scaunelor de birou este destul de indelungata. Primele modele de astfel de scaune au aparut odata cu dezvoltarea cailor ferate. Marile companii de cai ferate ale acelor vremuri au inceput sa angajeze din ce in ce mai mult personal administrativ. Aceasta categorie de personal,stand foarte mult la birou, acuzau tot mai des dureri ale coloanei vertebrale.

      “Managerii” acestor companii, daca ii putem numi asa, dorind sa le ofere angajatilor conditii mai bune de munca, crescand in acelas timp si productivitatea angajatilor au inceput sa introduca in birourile angajatilor primele modele ale scaunelor de birou pe care le stim noi astazi. Acestea aveau rotile in loc de picioare fixe si un sistem de pivotare la un unghi de 360 grade. Rotilele asigurau accesul mai rapid de la un birou la altul iar pivotarea accesul mai usor la lucrurile de pe birou, precum si o pozitie mai comoda.
Din punct de vedere al confortului, acesta avea un grad mai ridicat fata de obisnuitele scaune de birou. Materialele de pe sezut si spatar erau mai moi, iar spatarul urma forma naturala a coloanei vertebrale, eliminand astfel durerile de spate.

       Odata cu trecerea vremii, si a cererii din ce in ce mai mari de astfel de scaune ergonomice, au inceput sa apara variante imbunatatite ale acestora; au aparut scaune de birou cu tetiera, scaune de birou cu posibilitatea reglarii spatarului, scaune de birou cu inaltime reglabila etc.  Gama de top a acestor scaune o reprezinta scaunele cu masaj. Acestea se alimenteaza la 230V si prin intermediul unor butoane se poate porni sau oprii aceasta functie precum si modificarea stilului de masaj sau a intensitatii acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu